Állatok világnapja

Az állatok világnapi programokon iskolánkban minden évben a 3. évfolyamosok vesznek részt. Idén Sz. Látó Judit kutyatréner jött el hozzánk, aki a Putrinka Állat- és Természetvédő Alapítvánnyal is kapcsolatban van, szívén viseli a mentett kutyák sorsát.

Judit Dömpivel, az angol bulldogjával érkezett, akit segítő kutyának képez ki. Hasznos tanácsokat hallhattunk a kutyatartásról, a négylábúak viselkedéséről, a különböző fajták jellemzőiről. A beszélgetés végén Dömpit is mindenki megsimogathatta.

A gyerekek nagy izgalommal készültek erre a napra. Saját zsebpénzükből adományozhattak az árva kutyák megsegítésére. Minden 3. osztályos gyermek maximum 500 Ft-ot dobhatott be a „kutyaperselybe”. Örömmel számoltuk meg együtt a pénzt, majdnem 45.000 Ft-ot gyűjtöttünk. Nagyon büszkék vagyunk az évfolyamra!

Október 5-én 9 órakor pedig a Rendőrség Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti osztályáról érkezett hozzánk 4 rendőrkutya. Hangulatos bemutatót láthattunk fegyelmezett munkájukról, mellyel nap mint nap segítik a rendőrök munkáját. Az adományból nekik is félretettünk és 3 csomag jutalomfalattal háláltuk meg szolgálatukat.

 

Előző hír
Következő hír