Programok az Autómentes Nap alkalmából

Az Európai Autómentes Nap 1998 óta minden év szeptember 22-én kerül megrendezésre, és célja a környezettudatosság erősítése. Iskolánk minden évben csatlakozik a figyelemfelhíváshoz, így idén is színes programokkal készültünk diákjaink számára.

Az alsó tagozatosok közül a 2. évfolyam diákjai az iskolaudvaron felállított akadálypályán próbálhatták ki ügyességüket kétkerekű járgányaikon.

A felsős osztályok testnevelésórákon, illetve szünetekben a műfüves pályán gyűjthették gyalogosan, rollerrel, illetve kerékpárral a kilométereket. Az adott időn belül a legtöbb kilométert az 5.a osztály (44 km) tette meg, míg egyéniben Paksai Benedek 7.b osztályos tanuló bizonyult a legjobbnak. Diákjaink összesen 560 km-t tettek meg a délelőtt folyamán.

A gyerekek fotópályázaton is részt vehettek: egy olyan fényképpel nevezhettek, melyen egy környezetbarát közlekedési eszközön láthatók. A legötletesebb fotót Nagy Olivér László 6.na osztályos tanuló küldte be, aki egy lovon ülve látható. A pályázatra érkezett képeket az aulában állítottuk ki.

Díjaztuk a „legkörnyezetbarátabb” módon iskolába érkező osztályt is: a 6.b osztály minden tagja gyalogosan vagy kétkeréken tette meg ezen a napon a suliba vezető utat, így ők vehették át a jutalmat.

Mindenkinek köszönjük szépen a részvételt és gratulálunk a díjazottaknak!

Előző hír
Következő hír