Látványtáncban is sikeresek vagyunk

Nagy Emma, iskolánk 6. évfolyamos tanulója, aki legutóbb a „When The War Is Over” című szóló produkciójával második helyezést ért el a Magyar Látványtánc Sportszövetség Országos Bajnokságán, tánc iránti elköteleződéséről mesél:

„Lassan négy éve vagyok az Et Vie Danse Táncegyüttes tagja. Mióta a csoportba kerültem, gyakori elfoglaltságom lett a rohanás. Ide-oda. Próbáról próbára.

Ugyan kevesebb a szabadidőm, de ezt cseppet sem bánom. Imádok táncolni, és az, hogy ezt a világ legjobb tánctanárával, Márti nénivel, és a legszuperebb lányokkal együtt tehetem, csak hab a tortán. A csapatnak az edzéseken kívül próbákon, versenyeken, gálákon és előadásokon kell sorra bizonyítania. A kulisszák mögött általában egymás kezét szorítva, gombóccal a torkunkban várakozunk, de amint a színpadra lépünk, ez az izgalom elmúlik. Csak mi, a koreográfia és a zene létezik.

Sok fontos dologra a tánc tanított meg. Többek között arra, hogy nem elég a tehetség ahhoz, hogy valaki sikeres legyen, a leglényegesebb dolog a szorgalom és a kitartás. A sok-sok gyakorlás ugyanis mindig meghozza a munka gyümölcsét.

A táncban talán az a legkülönlegesebb, hogy egyszerre sport és művészet. A tökéletes spicc és a precíz forgások mit sem érnek, ha közben szigorú arccal magad elé bámulsz. Nem. A közönségének látnia kell az arcodon a dühöt, fájdalmat, lemondást, boldogságot, szeretetet, egyszóval: az érzelmeket.”

Az Et Vie Danse Táncegyüttes tagjai iskolánkból: Badar Viktória (8.a), Tóth Petra (8.n), Grózner Gréta (7.a), Takács Nikolett (7.c), Horváth Hanga (6.a), Sebestyén Virág (6.a), Nagy Emma (6.a), Nemes Flóra (3.a).

2021/2022. tanévben elért országos és nemzetközi eredmények

2021. október:
Magyar Látványtánc Sportszövetség, Európa-bajnokság
10 aranyérem – formáció, csoport, duó-trió és szóló kategóriákban

2022. május:
Magyar Látványtánc Sportszövetség Országos Bajnokság
8 arany, 2 ezüst, 1 negyedik helyezés – formáció, duó-trió és szóló kategóriákban.

Gratulálunk Mindannyiuknak!

Előző hír
Következő hír