Ingyenes szűrőszoftver

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tájékoztatóban hívja fel a figyelmünket arra, hogy érdemes szűrőszoftvereket beszereznünk a számítógépekre, okostelefonokra és tabletekre, amelyek megakadályozzák, hogy kiskorú gyermekeink olyan tartalomhoz férjenek hozzá, amelyek károsak lehetnek számukra.

Minden internetszolgáltató köteles a honlapján elérhetővé tenni ingyenes szűrőszoftvereket, de Ön akár a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyermekbarat.nmhh.hu oldaláról is letölthet egy listát az elérhető szűrőszoftverekről. Ezek között megtalálja például az ingyenes Windows Familyt, a KIDOZ-t vagy a Sulixot.

A gyermeke érdekében szánja rá az időt, hogy letöltse és testre szabja ezeket a szoftvereket! Nézzen utána a szolgáltatójánál annak is, hogy az emelt díjas SMS-eket hogyan tudja letiltani, illetve hogy milyen szűrések érhetőek el akár a hálózaton is.

Az NMHH kifejlesztett egy netszűrő szoftvert, amelyet kényelmesen használhat szülőként otthon vagy pedagógusként az iskolában, hogy biztonságban tudja a gyerekeket az online térben is.

A Netszűrő letölthető a www.nmhh.hu/netszuro oldalról.

Előző hír
Következő hír